Lovra

The viewing point Lovra lies hidden in the forest south of Sand in Suldal municipality.

Architect:
Helen & Hard
Lovra.
Lovra. Photo: Helge Stikbakke, Statens vegvesen.

Previously, when you arrived at the rest area at Lovra it was impossible to form an impression of what lay ahead, unless you stopped and ventured out on the hill. The trees along the road partly blocked the wide view, and it was therefore important to draw your attention to the path out to the viewpoints. A rest area visible from the road would tempt travellers to take a closer look at the area. Helen & Hard chose to keep the old concrete blocks as a base for the bench, and attached the table top in yellow, oxidised metal to a natural rock from the scree. The same expression recurs in the tables and benches at the viewpoints on the hill and by the cliff.

To Lovra