Back to scenic route

Attraction along Lofoten

Moskenes

With its different shades of a greyish-blue colour, the building at Moskenes ferry quay has become an attraction in itself. From the service building there is a spectacular view of the seaward approach which is the main route of access to western Lofoten.

There is a lot of traffic at Moskenes ferry landing, and at times there is a long wait between departures. To enhance the place and make the wait more comfortable, the Norwegian Public Roads Administration has put up this building with a waiting room and toilet facilities.

The building is designed as a simple pavilion and mainly consists of a large "floating" roof resting on two concrete trestles. The roof extends beyond the walls to cover the outdoor area around the building, and is designed as a lampshade. This serves as a bright spot at the edge of the quay and is clearly visible from the sea even in the dark season.

Accessible for wheelchairs.

Architect: Vardehaugen Arkitekter AS.

Camera icon