Atlanterhavsvegen

Nasjonale turistveger er 18 utvalgte vegstrekninger som går gjennom landskap med unike naturkvaliteter, langs kyst og fjorder, fjell eller fosser. Strekningene skal være et godt alternativ til hovedvegene og kjøreturen i seg selv skal være en god opplevelse.

Smakebiter

Der havet går på land

Andøya

På kjøreturen gjennom et landskap uten ly mot Norskehavet, blir fiskeværet Bleik et sterkt bilde på møte mellom mennesket og naturen.

Kleivodden i midnattsol.
Fra tinder og brefall til øyrike og frodig kyst

Helgelandskysten

En kontrastfylt kjøreopplevelse i nærkontakt med kyst, bre og vakkert kulturlandskap med mye historie. Alternativ omveg til E6.

Ureddplassen med havutsikt, sittebenker av polert kalksteinsmarmor.
I slyng langs stupbratte fjell

Geiranger – Trollstigen

Ei køyreoppleving langs ein tradisjonsrik turistveg i dramatisk vestlandsnatur med høge fjell og djupe fjordar, som lokkar både bil- og båtturistar.

Nattlig utsikt over Trollstigen, Nasjonal turistveg Geiranger – Trollstigen.
Der vegen svevar

Valdresflye

Køyretur med vidsyn over fjell og vidde ved inngangen til Jotunheimen gjennom kulturlandskap med stølsdrift og tradisjonsrike turistbedrifter i høgfjellet.

Mc på veien over Valdresflye.
Fjell, fjord, fossar og fonn

Hardanger

Fleire køyreruter gjennom eit tradisjonsrikt reiselivsområde. Fossar og fonn er mektige kulissar som er oppsøkt av turistar i over hundre år.

Blomstrende frukthager ved Hardangerfjorden nær Kinsarvik.

De 18 nasjonale turistvegene

Nasjonale turistveger er kjøreturer gjennom vakker norsk natur. Opplevelsen forsterkes med nyskapende arkitektur og tankevekkende kunst på tilrettelagte utsiktspunkter og rasteplasser.

Se alle turistvegene

Sykkelskur i furuskog.