Fylkesveg 7698, Nasjonal turistveg Andøya, ved Børa med utsyn mot tindene i Vesterålen.

Nasjonale turistveger er 18 utvalgte vegstrekninger som går gjennom landskap med unike naturkvaliteter, langs kyst og fjorder, fjell eller fosser. Strekningene skal være et godt alternativ til hovedvegene og kjøreturen i seg selv skal være en god opplevelse.

Smakebiter

Vegen til ishavet

Varanger

En kjøretur i vekslende lys mellom hav og himmel på veg mot storhavet og et unikt klippelandskap.

Vinter i Varanger, E 75 mellom Komagvær og Kiberg. Foto: Øyvind Antonsen
Der havet går på land

Andøya

På kjøreturen gjennom et landskap uten ly mot Norskehavet, blir fiskeværet Bleik et sterkt bilde på møte mellom mennesket og naturen.

Bleik i midnattsol
Vegen i havet

Atlanterhavsvegen

«Vegen i havet» er den velkjente opplevelsen med bruer som bukter seg mellom holmer og skjær langs den barske Hustadvika.

Storseisundbrua ved Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen.
I slyng langs stupbratte fjell

Geiranger – Trollstigen

Ei køyreoppleving langs ein tradisjonsrik turistveg i dramatisk vestlandsnatur med høge fjell og djupe fjordar, som lokkar både bil- og båtturistar.

Nattlig utsikt over Trollstigen, Nasjonal turistveg Geiranger – Trollstigen.
Høg himmel

Jæren

Ei reise gjennom særprega kulturlandskap langs Nordsjøen. Kystlandskapet er eineståande og noko du ikkje finn andre stader i Norge.

Jærstrendene har sin tydelege karakter same kvar du køyrer.

De 18 nasjonale turistvegene

Nasjonale turistveger er kjøreturer gjennom vakker norsk natur. Opplevelsen forsterkes med nyskapende arkitektur og tankevekkende kunst på tilrettelagte utsiktspunkter og rasteplasser.

Se alle turistvegene

Bildet viser  det nye servicebygget  som skal kles med spesialdesignet fasadestein som lyser opp i mørket likt en lanterne.