Askevågen

Det lille utsiktspunktet med den vide utsikten ligger langs Atlanterhavsvegen.

Arkitekt:
3RW - Jakob Røssvik
Landskapsarkitekt:
Smedsvig Landskapsarkitekter AS
Fullført:
2005
Askevågen. Foto: Vegar Moen

Utsiktplattformen bringer de besøkende tett på Atlanterhavet hvor du kan kjenne på de voldsomme naturkreftene. Utsiktspunktet er utført som en selvbærende konstruksjon i skipsstålplater, montert enkelt inn i den eksisterende moloen slik at du kommer enda tettere på havet og får et vidstrakt utsyn over skjærgården og fiskeværet Askevågen.

Til Askevågen

Jøl bru

Etter at Strynefjellsvegen vart omgjort til heilårsveg og det kom ny bru ved sida av den opprinnelege, har gamle Jøl bru blitt både gløymt og litt gøymt.

Arkitekt:
3RW - Jakob Røssvik
Jøl bru frå 1883, i Hjelledalen, Stryn.
Jøl bru frå 1883, i Hjelledalen, Stryn. Foto: Trine Kanter Zerwekh, Statens vegvesen

Den gamle, fine steinkvelvbrua kan være vanskeleg å oppdage, men eit nytt utsiktspunkt er under planlegging og vil gjere vegkunsten frå 1883 synleg.

Til Jøl bru

Kjeksa

Utsiktspunktet på Kjeksa ligger ved fiskeværet Bud på Atlanterhavsvegen.

Arkitekt:
3RW - Jakob Røssvik
Landskapsarkitekt:
Smedsvig Landskapsarkitekter AS
Fullført:
2005
Kjeksa. Foto: Roger Ellingsen, Statens vegvesen

På Kjeksa ønsket arkitekten å utforme en rasteplass som inviterer til et møte med landskapet mot Hustadvika med holmer og skjær, et sted hvor arkitekturen fremhever landskapets kvaliteter. Rasteplassen er anlagt rundt to gamle trær som har fått en sentral plassering, rammet inn med benker og grus. Det grønne grusdekket, som er et avfallsprodukt fra den lokale smelteindustrien, holdes på plass av en skjult stålramme. En smal sti i lys betong følger variasjonene i landskapet og leder deg ned til fjæra.

Til Kjeksa