Ingenting er så mektig som havet. Vår viktigste transportveg i århundrer, vår inntektskilde og utgangspunkt for uendelige rekreasjonsmuligheter. Få steder bringer deg så nær havet og lar deg være en del av det på samme måte som Atlanterhavsvegen. Her merkes vinterstormene og her nytes solskinnsdagene om sommeren. Atlanterhavsvegen er en visuell nytelse, der den svinger seg elegant fra holme til holme over de sju bruene. Naturen og moderne ingeniørkunst møtes og skaper den helt spesielle kjøreopplevelsen. Turen tar deg fra frodige kystkulturlandskap og lynghei til nakne knauser langs den værharde og åpne Hustadvika. Ta deg tid til å se solen synke ned i horisonten akkurat her. Atlanterhavsvegen har blitt omtalt som verdens vakreste bilreise. Det er en intens opplevelse som gir deg innblikk i en værhard verden der du må tåle et vindkast.

Historie

I storhavet, utenfor Atlanterhavsvegen, fantes fisken og rikdommen. Fiskerinæringen hadde behov for bedre kommunikasjonsårer for å styrke handel og eksport. Øyfolket på Averøy jobbet hardt for å få til en veg – og bruforbindelse, men først 1983 ble arbeidet igangsatt.  Det var tøffe arbeidsforhold, og anleggsarbeiderne opplevde hele 12 orkaner i løpet av den seks år lange byggeperioden. Vegen ble åpnet i 1989 og i 2005 ble den kåret til århundrets byggverk i det 20. århundret.

Opplevelser

Nærheten til havet er sterk og på fiskebruene er du garantert fangst. Dette er stedet for alle som liker å få fisk, uansett om du er hobbyfisker eller proff. Har du dykkersertifikat anbefales en tur ned i den frodige tareskogen hvor du kan oppleve et rikt undervannsliv. På enden av moloen på Askevågen kan du på godværsdager nyte utsikten, og når det stormer kan du føle naturkreftene på kroppen. Atlanterhavsvegen på sykkel gir deg vær, vind, hav og gode naturopplevelser. Det er også muligheter for å ta små avstikkere på de mange kyststiene og oppleve enda mer av naturen og landskapet.

Sykkel

På Atlanterhavsvegen kommer du tett på storhavet, blankskurte svaberg og forblåste knauser. Vinden kan derfor kjennes godt når du sykler over de mange bruene som binder øyene sammen. Denne delen av strekningen har også mye trafikk i høysesongen, men langs fylkesvegen videre til Bud er det ganske fredelig.

Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen er en del av Nasjonal sykkelrute 1 som følger hele norskekysten. Fra Bergen til Nordkapp er ruta også sammenfallende med EuroVelo 1 «Atlantic Coast Route». Strekningen er skiltet.

 

Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen går mellom Kårvåg og Bud og er 36 km lang (veg 64/242/663/238/235). I menyen under finner du nyttige lenker som vi håper kan være til hjelp. For ytterligere turistinformasjon ber vi om at spørsmål rettes til lokale og regionale reiselivsaktører.

Veg og trafikkinformasjon - telefon 175.
Kart med oppdaterte trafikkmeldinger >>


GPS: Bud 62.912014, 6.925249 -
Kårvåg 63.011625, 7.425009

Instagram