Rosa vinterlys ved Storseisundbrua.
Storseisundbrua. Foto: Eline Karlsdatter Fladseth, Visit Northwest

Vegen i havet

«Vegen i havet» er den velkjente opplevelsen med bruer som bukter seg mellom holmer og skjær langs den barske Hustadvika.

Atlanterhavsvegen er en visuell nytelse, der den svinger seg elegant fra holme til holme over de sju bruene. Naturen og moderne ingeniørkunst møtes og skaper den helt spesielle kjøreopplevelsen.

Turen tar deg fra frodige kystkulturlandskap og lynghei til nakne knauser langs den værharde og åpne Hustadvika. Ta deg tid til å se solen synke ned i horisonten akkurat her. Atlanterhavsvegen har blitt omtalt som verdens vakreste bilreise.

Reiseinformasjon

Lengde
36 km
MOH.
0 – 25

Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen går mellom Kårvåg og Bud, veg [64] [6070]  [663] [6064] [6060]. Få strekninger bringer deg så nær havet og lar deg være en del av den på samme måte som Atlanterhavsvegen.

Skal du videre nordover kan vi også anbefale en båttur til den værharde og idylliske øygruppen Grip som ligger 14 km nordvest for Kristiansund. Båten går fra Kristiansund og tar omtrent en time.

For syklisten: På Atlanterhavsvegen er du tett på storhavet, vær oppmerksom på vindforhold når sykler over bruene. Strekningen har tidvis mye trafikk i høysesong. Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen er en del av Nasjonal sykkelrute 1 som følger hele norskekysten. Fra Bergen til Nordkapp er ruta også sammenfallende med EuroVelo 1 «Atlantic Coast Route». Strekningen er skiltet.

Veg og trafikkinformasjon

Kartinformasjon

GPS, Kårvåg:
63.011625, 7.425009
GPS, Bud:
62.907265, 6.914241

Gpx-fil til nedlasting for gps og navigeringsapp.
Fila har kjøreretning fra Bud til Kårvåg. Gpx-filer for alle Nasjonale turistveger. Eventuelle endringer av kjøremønster må brukerne selv tilpasse.

Informasjon

Tømming av toalett fra bobil og campingvogn er ikke tillatt på våre toalett. Anlegget er ikke konstruert for slik bruk. Nærmeste tømmeplasser er Kårvåg, Vevang, Eide, Bud, Kristiansund og Molde.

Opplevelser

Området rundt Atlanterhavsvegen innbyr til en rekker aktiviteter, både på land og i vann. Prøv fiskelykken fra Myrbærholmbrua, her er du nesten garantert fangst. Nyt utsikten fra moloen på Askevågen en godværsdag eller kjenn naturkreftene på kroppen når det stormer.
Atlanterhavsvegen på sykkel gir deg vær, vind, hav og gode naturopplevelser.

Ved Farstadsanden og Vevang kan du følge kyststien som går i småkupert terreng. Lengst vest på strekningen ligger Bud. Herfra kan du følge stien langs sjøkanten, forbi Ergan kystfort og ut mot storhavet. Utsiktsstien på Eldhusøya er en fin rundtur som passer for alle.

Nyttige lenker

De 18 nasjonale turistvegene

Nasjonale turistveger er kjøreturer gjennom vakker norsk natur. Opplevelsen forsterkes med nyskapende arkitektur og tankevekkende kunst på tilrettelagte utsiktspunkter og rasteplasser.

Se alle turistvegene