Nordlys ved utsiktspunktet Bergsbotn.
Bergsbotn. Foto: Jarle Wæhler, Statens vegvesen

Hav, fjord og fjell

Bilturen er en reise gjennom et skiftende naturlandskap med fjord, fjell og levende bygder i ly for storhavet.

De bratte fjellene som stuper rett ned i havet er et overveldende syn, og det mest markante kjennetegnet på strekningen. Vegen snor seg inn og ut langs de dype fjordene og gjennom bygder som klorer seg fast mellom stripene av fjell og hav.

Like dramatisk som tinderekken Okshornan reiser seg fra havet, like harmonisk er Senja med sine idylliske holmer og skjær i Bergsfjord. Avstikkere fra vegen til fiskeværet Husøy, Bøvær og Mefjordvær er flotte opplevelser.

Reiseinformasjon

Lengde
102 km
MOH.
0 – 284

Nasjonal turistveg Senja går mellom Botnhamn og Gryllefjord [862] [86], med korte avstikkere til Husøy [7886]og Mefjordvær [7868]. Du kan komme deg til Senja via bru fra fastlandet ([E6] via Finnsnes) eller med ferjer mellom Botnhamn-Brensholmen og Gryllefjord-Andenes (klikk på ferjeikonet for rutetider).

Ferjeforbindelse mellom Gryllefjord - Andenes forbinder de nasjonale turistvegene Senja og Andøya i sommerhalvåret. Et ytre alternativ til E6 og Hurtigruten. Ferjen mellom Botnhamn - Brensholmen kan være reiserute mellom Senja og Tromsø.

For syklisten: Turistvegen kan oppleves som relativt kupert, men er absolutt overkommelig. Nasjonal turistveg Senja er en del av Nasjonal sykkelrute 1 som følger hele norskekysten. Fra Bergen til Nordkapp er ruta også sammenfallende med EuroVelo 1 «Atlantic Coast Route». Strekningen er skiltet.

Veg og trafikkinformasjon

Kartinformasjon

GPS, Botnhamn:
69.505833, 17.902222
GPS, Gryllefjord:
69.362778, 17.053889
GPS, Husøy:
69.545124, 17.671638

Gpx-fil til nedlasting for gps og navigeringsapp.
Fila har kjøreretning fra Gryllefjord til Botnhamn. Gpx-filer for alle Nasjonale turistveger. Eventuelle endringer av kjøremønster må brukerne selv tilpasse.

Informasjon

Tømming av toalett fra bobil og campingvogn er ikke tillatt på våre toalett. Anlegget er ikke konstruert for slik bruk. Nærmeste tømmeplasser er Mefjordvær, Senjahopen og Skaland.

Opplevelser

Senja byr på flotte naturopplevelser og er som en stor lekepark for folk som liker utfordringer. Valgmulighetene er mange og for alle som vil fiske, vandre, klatre, padle, dykke eller frikjøre ned bratte fjellsider er Senja perfekt. I tillegg finnes det mange fine sandstrender du kan besøke.

Høye fjell og kystnatur gir et vell av turmuligheter på Senja, og selv de enkleste turene byr på flotte opplevelser. Ikke langt fra Hamn ligger Sukkertoppen, en utfordrende fjelltur med imponerende utsikt både underveis og fra toppen. Husfjellet er en langt snillere tur som gir gode fotomuligheter av fjellet Oksen med de skarpe tindene. Tar du turen til Russehula i Mefjordvær får du nærhet til både fjord og fjell. Valgmulighetene på Senja er mange. Øya er godt besøkt hele året, men det finnes mange stier og steder hvor du kan nyte stillheten og utsikten på egenhånd.

Nyttige lenker

De 18 nasjonale turistvegene

Nasjonale turistveger er kjøreturer gjennom vakker norsk natur. Opplevelsen forsterkes med nyskapende arkitektur og tankevekkende kunst på tilrettelagte utsiktspunkter og rasteplasser.

Se alle turistvegene