Landskapsfabrikken AS - Inge Dahlman
Akkarvikodden
Akkarvikodden er Nasjonal turistveg Lofotens klareste profilpunkt med horisontale flater og tydelige linjer.
- Landskapsarkitekt:
- Landskapsfabrikken AS - Inge Dahlman
- Arkitekt:
- manthey kula as
- Fullført:
- 2009

Den grunnleggende ideen for utformingen av rasteplassen var å lage et podium i landskapet som spiller opp mot havflaten, horisontlinjen og fjellene bak plassen. På pynten nærmest havet er det laget en lang terrasse av betong. Møbelgruppene på betongterrassen er rotert slik at publikum aktivt må ta stilling til hvordan de ønsker å sitte i omgivelsene. I bakkant avgrenses rasteplassen av en natursteinsmur for å lage en presis visuell overgang mot fjellene og for å skjerme mot vegen. Terrassen og bordene er laget i betong mens benkene og muren er laget i lokal Lødingen granitt med ulik bearbeiding.
Toalettbygningen fremstår som en renskåret geometrisk form som er lukket mot omgivelsene og åpen mot himmellyset. Det dramatiske landskapet stenges ute. På avstand vil bygningen oppfattes som et kjennemerke.
Rasteplassen er utformet av Landskapsfabrikken AS - Inge Dahlman
Toalettbygningen er utformet av manthey kula as
Austnesfjorden
Fra rasteplassen er det en storslått utsikt over Austnesfjorden og Sildpollneset kirke.
- Landskapsarkitekt:
- Landskapsfabrikken AS - Inge Dahlman
- Fullført:
- 2010

Kirken er et av de mest fotograferte motivene i Lofoten. Store turistmengder førte til at vegetasjonen ble fullstendig nedslitt. Det ble derfor bygd en gangbane i tre som går til toppen av Austneset. Fra parkeringsplassen er det etablert et utsiktpodium som gir tilgang til utsikten også for et publikum med redusert bevegelsesevne.
Folldal gruver
Folldal Gruver er ett av Norges viktigste tekniske industrielle kulturminner, med om lag 70 godt bevarte bygg.
- Landskapsarkitekt:
- Landskapsfabrikken AS - Inge Dahlman
- Fullført:
- 2011

Verket var i drift fra 1748 til 1993 og leverte kobber, sink og svovel. Brakker for arbeidere og direktørbolig med datidens luksus viser klasseskillet i gruvesamfunnet. På nedsiden av gruveanlegget ligger en parkering med informasjon- og utsiktsplass.
Hellåga
Hellåga rasteplass ligger ved nordsiden av fjorden Sjona med storslagen utsikt mot øyriket i vest. Prosjektet ble utviklet på en tidligere rasteplass.
- Landskapsarkitekt:
- Landskapsfabrikken AS - Inge Dahlman
- Arkitekt:
- Nordplan AS - Arild Waage
- Fullført:
- 2006

Her finner du et særpreget toalettbygg formet som en bølge, utført i en unik svart betongstruktur med herdet glass over hele fasaden. Her er det også tømmestasjon for bobiler.
Landskapsarkitektens hovedintensjon var å ta opp de lange linjene i fjellformasjonene på andre siden av fjorden og gjøre havet og svabergene bedre tilgjengelig. Rasteplassen ble tegnet med utgangspunkt i to ulike landskapsopplevelser. Fra den store grusterrassen oppleves det store landskapsrommet med sjøen, fjellveggen og på andre siden av fjorden, himmelen og utsynet mot øyriket. Fra grusterrassen ledes publikum ned til sjøen nedenfor med sittemuligheter spredt ut på svabergene.
Toalettbygget er utformet av Nordplan AS - Arild Waage
Rasteplassen er utformet av Landskapsfabrikken AS - Inge Dahlman
Kleivodden
Der fjellene stuper i havet på Andøya ligger Kleivodden. Herfra er det utsikt mot storhavet, sandstrender, tinder og kulturlandskap rundt tettstedet Bleik.
- Landskapsarkitekt:
- Landskapsfabrikken AS - Inge Dahlman
- Fullført:
- 2013

Kleivodden er et populært stopp- og utsiktspunkt for både fastboende og tilreisende. Her er havet, himmelen og lyset, og ikke minst nordlyset i konstante skiftninger. Kleivodden var tidligere utskytingssted for raketter. Oppgaven var å rydde opp, legge til rette for parkering og ikke minst lage et attraktivt utsiktspunkt.
Enkle flater og trapper i slipt betong knytter anlegget til terrenget og understreker utsikten og landskapet. Flatene brytes kun av mattslipte steiner av lokal Lødingengranitt som speiler lys og himmel og som gir hardføre sitteplasser.