Oversikt over rasteplassen ved Grimsa bru. Foto: Harald Christian Eiken, vmproduksjon.no

I juni vil Statens vegvesen markere dette med RAST, en utstilling og seminarer i Oslo som summerer opp, reflekterer og ser fremover. I opplegget inngår en designkonkurranse for arkitektstudenter.

Nye impulser

For å søke nye impulser fra yngre generasjoner formgivere inviterer Nasjonale Turistveger studenter i arkitektur og landskapsarkitektur til en åpen konkurranse om og utforme to nye rasteplasser langs to turistvegstrekninger. Invitasjon går til studentene ved AHO (Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo), BAS (Bergen Arkitekthøgskole), NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) og NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet).

Peke framover

Konkurransen handler om å reflektere over arkitektur og landskapstiltak langs Nasjonale turistveger og utvikle prosjekt som peker framover. Konkurransen omfatter to nye turistvegprosjekter med servicebygg og rast; Hesthamar, i nærheten av Utne langs Nasjonal turistveg Hardanger, og Grimsa bru, langs Nasjonal turistveg Rondane

Steinkorset ved Hesthamar rasteplass. Foto: Therese Ruud, Statens vegvesen
Steinkorset ved Hesthamar rasteplass. Foto: Therese Ruud, Statens vegvesen

Leveringsfrist for konkurransebidrag er 31. mars 2023 klokken 12.00. Prosjektene fra konkurransen vil bli utstilt og vinnerne kåret på AHO i juni som del av Nasjonale turistvegers 30-årsmarkering.

Link til konkurransegrunnlaget:
Studentkonkurransar 2023 | Nasjonale turistveger

Kontakter

Fredrik Fløgstad, konkurransesekretær Nasjonale turistveger.
Epost: fredrik.flogstad@vegvesen.no. Tel: 975 40 823

Per Ritzler, mediekontakt, Nasjonale turistveger.
Epost: per.ritzler@vegvesen.no. Tel: 911 04 480