På Andøya kan du vandre langs noen av Norges flotteste strender og se utover blikkstille hav med midnattssola som eneste selskap. Dette er en tur som er skapt for å nytes. Selve vegen ligger på en bred hylle som er dyrkbar og bebodd mellom storhavet og de spisse tindene. Er du heldig, kan du se både sel, hval og ørn fra bilvinduet. På myrene som strekker seg inn mot fjellene, kan du på sensommeren smake på de vidunderlige multene, eller tidligere på sommeren oppleve fuglefjellet på Bleiksøya. Golfstrømmen gjør klimaet gjestmildt og havet til et spiskammer for et rikt fugle- og dyreliv. Her dukker det også opp noen hemmelige høydepunkter som det lille fiskeværet Bleik. Mellom Nordmæla og Nøss finner du fjellformasjonen Bukkekjerka, der naturen selv har bygd naturlig alter og prekestol. Andøya er også en fin strekning for de som vil sykle, og det er gode muligheter for å padle kajakk hvis du vil se øya fra havet.

Historien

Fiske og fiskeforedling har vært hovednæringene på Andøya, men klimaet har også gjort det mulig å drive jordbruk. Forsvaret har vært en viktig del av samfunnet, og flystasjonen ble bygget med hjelp av midler fra NATO. Andenes fyr er fortsatt et landemerke, som det har vært siden 1859.

Opplevelser

Romskipet Aurora er et helt nytt tilbud til publikum ved Andøya Rakettskytefelt og her kan du lære mer om verdensrommet og nordlyset. Det er kanskje ikke alle som tenker på Norge som en romnasjon, men etter oppskytningen av den første forskningsraketten i 1962 har Andøya vært sentrum for en spennende del av vår romfartshistorie. For alle som liker seg best på landjorda er multeplukking eller fuglekikking gode alternativer. Vil du ut på sjøen anbefales gjerne havfiske eller hvalsafari.

 

Nasjonal turistveg Andøya går langs Andøyas ytterside mellom Bjørnskinn og Andenes og er 58 km lang (veg 974/976/82). I sommerhalvåret er det fergeforbindelse mellom Andenes - Gryllefjord som forbinder Nasjonal turistveg Andøya og Nasjonal turistveg Senja. Sammen med Senja er Andøya et ytre alternativ til E6 og Hurtigruten. I menyen under finner du nyttige lenker som vi håper kan være til hjelp. For ytterligere turistinformasjon ber vi om at spørsmål rettes til lokale og regionale reiselivsaktører.

Veg og trafikkinformasjon - telefon 175.
Kart med oppdaterte trafikkmeldinger >>

GPS: Bjørnskinn 68.989779, 15.646872 -
Andenes 69.324167, 16.1325