Den glömda staden av Jan Håfström, kunstverk i konseptet Skulpturlandskap Nordland. Den Glömda Staden ligger inntil Nasjonal turistveg Helgelandskysten i Gildeskål.
Den glömda staden av Jan Håfström, kunstverk i konseptet Skulpturlandskap Nordland. Den Glömda Staden ligger inntil Nasjonal turistveg Helgelandskysten i Gildeskål. Foto: Steinar Skaar, Statens vegvesen

GPS, Gildeskål:
66.950799, 13.936404

Ikke tilgjengelig for rullestol.

Her finner du skulpturelle elementer inspirert av indianerkulturen, steingulv med aner fra antikkens Hellas.

Ved Oterstranda i Sørfjorden kan du parkere bilen, gå opp den lille grusveien nedenfor klippen og klatre opp på baksiden  for å nå det høyeste punktet. Fra denne toppen har du god utsikt over «Den glömda staden» som kan minne om en teaterscene. Her finner du skulpturelle elementer inspirert av indianerkulturen, steingulv med aner fra antikkens Hellas. En liten trapp som leder ned under jorden er nesten som lånt fra Knossos på Kreta.

Kunstnerne ville utforske spor og merker som mennesker etterlater seg. Skulpturen kan forestille noe som har vært, eller noe som aldri ble. «Den glömda staden» er laget av den svenske kunstneren Jan Håfström, i samarbeid med Johan Celsing, og er en del av Skulpturlandskap Nordland.

Til Skulpturlandskap Nordland