Flydalsjuvet

Rasteplassen ligger ved den bratte fjellsiden i enden av Geirangerfjorden.

Arkitekt:
3RW - Sixten Rahlff
Landskapsarkitekt:
Smedsvig Landskapsarkitekter AS
Fullført:
2006
Flydalsjuvet. Foto: Jarle Wæhler, Statens vegvesen

Arkitekt Sixten Rahlff har hatt lokale byggetradisjoner i bakhodet da han tegnet toalettene og informasjonstavlene ved Flydalsjuvet. Rasteplassen ligger ved den bratte fjellsiden i enden av Geirangerfjorden. Flere hundre år gammelt laftetømmer ble benyttet i byggingen av toalett og informasjonspunkt. Det laftede tømmeret er satt sammen med transparente glassvegger som lar lyset slippe inn samtidig som det ikke er mulig å se igjennom.

Utsiktspunktet er utforma i eit øvre og nedre nivå med gangbane i mellom. Flydalsjuvet består av tre deler og inneholder foruten servicebygget, en parkeringsplass og flere utsiktspunkt bundet sammen av stier og eseltrapper.

Til Flydalsjuvet

Ørnesvingen

Ørnesvingen er et av de to spektakulære utsiktspunktene langs Nasjonal turistveg Geiranger -Trollstigen.

Arkitekt:
3RW - Sixten Rahlff
Landskapsarkitekt:
Smedsvig Landskapsarkitekter AS
Fullført:
2006
Ørnesvingen. Foto: Jiri Havran

Stedet ligger i vakker natur med fantastisk utsikt over Geirangerfjorden. Målet med utformingen har vært å forsterke opplevelsen i disse dramatiske og unike landskapsrommene.

Ørnesvingen består av to deler. I «balkongen» ligger tre dekker av plasstøpt, hvit betong forskjøvet i forhold til hverandre og som danner et landskap av trapper, benker og plasser mot fjorden og naturen. Eksisterende bekk renner på en glassflate over plassen og stuper utfor kanten ned mot fjorden.

I «svingen» krager et betongdekke ut over den gamle vegmuren. Brede langsgående benker i prefabrikkert, slipt, hvit betong er buet etter kjørebanens form og skiller bil- og gangtrafikk.

Utsiktsplattformen har en utsmykking i glass laget av kunstneren May Elin Eikaas-Bjerk. 

Til Ørnesvingen