Uansett årstid er Lofoten en reise gjennom praktfull natur. Landskapet er både fascinerende og brutalt. Det finnes likevel lune, trygge strekk som kan gi en liten pause fra de rå og åpne områdene, som kan føles harde når vinden tar tak. Kombinasjonen av vilt hav med grov sjø, spisse alpine fjell som stuper ned i vannet, små lune fiskevær og hvite strender med krystallklart vann vil aldri slutter å bergta oss. Det er også grunnen til at det kan være mange på vegen i høysesongen. Da er det greit å vite at du kan søke deg til små bortgjemte kroker og fine avstikkere langs vegen. Dessuten er det mange som har oppdaget at det som vakkert sommerstid, er minst like vakkert om vinteren. I den arktiske vinteren ligger alt til rette for å se nordlys, et overveldende skuespill av lys og farger. Da får du garantert en helt spesiell opplevelse og sikkert færre å dele den med. Uansett hvilken årstid du velger for å besøke Lofoten, vil du oppleve noe særegent, og for mange er Lofoten en reise som setter spor. Er du av den spreke typen som i verste fall tåler et vindpust eller en regnskur, så er sykkel et godt alternativ til bil i Lofoten.

Historien

Lofoten er spesielt kjent for Lofotfisket. Fra februar til april kommer store mengder med torsk inn til Lofoten for å gyte. Det har opp gjennom tidene gitt et økonomisk grunnlag for lokalbefolkningen. Tørrfisken fra Lofotfisket ble den første eksportvaren av økonomisk betydning fra Norge.

Opplevelser

Turmulighetene er uendelige og du kan selv velge hvor store utfordringer du vil ha. Tilbudet er variert, og det meste er nært og lett tilgjengelig. Selv i byen Svolvær og fiskeværet Henningsvær er du tett på havet og naturen. Det er nærmest en selvfølge å prøve seg på Lofottorsken, kanskje en havørnsafari, en forfriskende tur på sjøen i en RIB, for egen maskin i kajakk eller snorkling i arktisk vann..

Nasjonal turistveg Lofoten går mellom Å og Raftsundet (E10) med avstikkere til Nusfjord (veg 807), Vikten (veg 811), Utakleiv (veg 825), Unstad (veg 992), Eggum (veg 994) og Henningsvær (veg 807). Strekningen er totalt 230 km lang. Sammen med Hurtigruten, ferger og E6 kan strekningen kombineres med andre Nasjonale turistveger. Du kan reise hele strekningen fergefritt med bil på riksveg 10. Ferge kan imidlertid være en alternativ reisemåte flere steder. I sør er det ferger på strekningen Bodø - Moskenes, Svolvær - Skutvik og Bognes Lødingen. I nord er det ferge mellom Melbu - Fiskebøl. I menyen under finner du nyttige lenker som vi håper kan være til hjelp. For ytterligere turistinformasjon ber vi om at spørsmål rettes til lokale og regionale reiselivsaktører.

Veg og trafikkinformasjon - telefon 175.
Kart med oppdaterte trafikkmeldinger >>

GPS: Å 67.880584, 12.978501 -
Raftsundet 68.456154, 15.203437