Skagsanden strand med fjell i bakgrunnen.
Skagsanden i Flakstad. Foto: Steinar Skaar, Statens vegvesen

Langs tindeveggen i storhavet

En kjøretur gjennom et veletablert reisemål med storslått natur og levende kystkultur.

Uansett årstid er Lofoten en reise gjennom praktfull natur. Kombinasjonen av hav, spisse alpine fjell, små lune fiskevær og hvite strender med krystallklart vann vil aldri slutte å bergta oss. Mange har oppdaget at Lofoten er minst like vakkert vinterstid. I den arktiske vinteren ligger alt til rette for å se nordlys, et overveldende skuespill av lys og farger.

Avstikkere til Nusfjord, Vikten, Utakleiv, Unstad, Eggum og Henningsvær er flotte opplevelser.

Reiseinformasjon

Lengde
230 km
MOH.
0 –72

Nasjonal turistveg Lofoten går mellom Raftsundet og Å [E10] med avstikkere til Eggum [7724], Henningsvær [816], Unstad [7720], Utakleiv [7606] [7716], Vikten [7600] og Nusfjord [7596]. Du kan reise hele strekningen ferjefritt med bil. Ferje kan imidlertid være en alternativ reisemåte flere steder. (Klikk på ferjeikonet for rutetabell.)

Sammen med Hurtigruten, ferjer og E6 kan strekningen kombineres med andre Nasjonale turistveger. Ferje kan også være en alternativ reisemåte flere steder. I sør er det ferjer på strekningen Bodø - Moskenes, Svolvær - Skutvik og Bognes Lødingen. I nord er det ferje mellom Melbu - Fiskebøl.

For syklisten: Biltrafikken kan bli krevende i høysesong. Velg gjerne alternative fylkesveger. For å unngå Nappstraumtunnelen kan sykkelferge mellom Nusfjord og Ballstad benyttes, bestill plass på ballstadgutt.no. Nasjonal turistveg Lofoten er en del av Nasjonal sykkelrute 1. Ruta er også sammenfallende med EuroVelo 1 «Atlantic Coast Route». Strekningen er skiltet.

Veg og trafikkinformasjon

Kartinformasjon

GPS, Raftsundet:
68.456154, 15.203437
GPS, Å:
67.880584, 12.978501

Gpx-fil til nedlasting for gps og navigeringsapp.
Fila har kjøreretning fra Å til Raftsundet. Gpx-filer for alle Nasjonale turistveger. Eventuelle endringer av kjøremønster må brukerne selv tilpasse.

Informasjon

Tømming av toalett fra bobil og campingvogn er ikke tillatt på våre toalett. Anlegget er ikke konstruert for slik bruk. Nærmeste tømmeplasser er Reine, Hamnøy, Ramberg, Leknes, Lyngvær, Svolvær, Torvdalshalsen og Austnesfjorden.

Opplevelser

Det er enkelt å ferdes med bil og sykkel i Lofoten. Tilbudet er variert og det meste er nært og lett tilgjengelig.

Det er nærmest en selvfølge å prøve seg på Lofottorsken, kanskje en havørnsafari, en forfriskende tur på sjøen, for egen maskin i kajakk eller snorkling i arktisk vann. Turmulighetene er uendelige og flere av stiene leder deg til en av de mange fjelltoppene. Om du ikke trives i høyden finnes det flere turer på havnivå.

Det arktiske lyset gjør Lofoten spesielt. Om du ønsker å se midnattssolen, nordlyset eller kanskje det blå lyset i mørketiden, er Lofoten stedet å dra.

Nyttige lenker

De 18 nasjonale turistvegene

Nasjonale turistveger er kjøreturer gjennom vakker norsk natur. Opplevelsen forsterkes med nyskapende arkitektur og tankevekkende kunst på tilrettelagte utsiktspunkter og rasteplasser.

Se alle turistvegene